Pääsivu 
Opinnot 
Tiedostot 
Palaute 
FAQ 

 

 

Opetaja:

Elektroniikkaa voi opiskella teoriaopiskeluna luokassa/kotona, käytännön harjoitteluna laboratoriossa/työsalissa ja tietokoneen ääressä - simuloimalla. Mikään mainituista opiskelumuodoista ei korvaa toistaan, vaan kaikki ne täydentävät toisiaan. Virtuaalilaboratorion avulla voi helposti syventää omaa tietouttaan, laatia oppimateriaalia ja käyttää sitä opetustilana normaalin oppitunnin aikana tai oppilaalle muuna sopivana aikana.

EVLAB ja sähköpostin käyttö ovat tehokas pari etäoppimisessa. EVLABia voi käyttää esim. valinnaisaineena. EVLABin työvälineet voi viedä vaikkapa kotiin. EVLAB on etäoppimiseen tarkoitettu interaktiivinen oppimistila kaikille meille elektroniikan opiskelijoille (harrastelijoille, ammattilaisille ja opettajille).

 

Opiskelia:

Tulet löytämään joukon työvälineitä sekä opiskelumateriaalia, joiden avulla voit opiskella analogia- ja digitaalielektroniikkaa. Löydät lukuisia elektroniikan kytkentöjä, joiden avulla komponenttien ja piirien toiminnot selviävät. Saat myös joukon tehtäviä, joiden avulla opiskelusi sujuu tavoitteellisesti. Tehtävistä riippuen teet havaintoja, muutat komponenttien arvoja, muutat kytkentää tai luot omia kytkentöjä. Ongelmatilanteita varten löydät laboratoriosta apuvälineitä kuten simulaatio-ohjelman käyttöohjeen, englanti-suomi-sanaston, matemaattisia kaavoja, laskimen ja lukuisan joukon mallikytkentöjä.

Pääset opiskelemaan elektroniikan perusteita ja sovelluksia, tehoelektroniikkaa, mittaus- ja säätötekniikkaa... Elektroniikan Virtuaalilaboratorio (EVLAB) on Opetushallituksen ylläpitämä etäkoulu. EVLABia voivat käyttää opiskelijat, ammattilaiset, harrastelijat, opettajat - kaikki, jotka haluavat oppia elektroniikkaa.

 

Harrastaja:

Jos sinulla on hieman perustietoja elektroniikasta, pääset pian harrastuksesi pariin. Tutustut elektroniikan komponentteihin kuten kelaan, diodiin, kondensaattoriin, vastukseen, transistoriin, operaatiovahvistimeen, radioputkeen jne.

Opit myös tulkitsemaan piirikaavioita ja selvittämään erilaisten analyysien avulla kytkentöjen toimintoja. Pääset käyttämään samoja työvälineitä kuin ammattilaiset. Tutustut tasasuuntaukseen, suodatukseen, vahvistimeen, termostaattiin, hämäräkytkimeen...